Försäsongs fotbollsläger

Jag har arbetat med Svensk Fotboll nu på både elit seniornivå och på elit juniornivå sedan 2011. Under denna tid har jag sett många områden både fysiskt, tekniskt och mentalt som kan förbättras oerhört mycket och eftersom jag ägnat mer tid åt forskning spelarnas behov såg jag behovet av att sätta ihop ett program som kan ta spelarna till nästa nivå i kombination med deras klubbträning. I grund och botten är majoriteten av svenska klubbar underfinansierade och har inte resurser för att effektivt möta behoven hos spelarna i deras klubbar, därför finns det många hål i spelarutvecklingen som måste åtgärdas. För mig är den viktigaste delen av säsongen PRE PRE-säsongen, nej, det är inget misstag, jag menar att innan spelaren går tillbaka till försäsongsträning med sin klubb måste han eller hon vara redo. genom att göra ett FÖRSÄSONG TRÄNINGSLÄGER först innan du börjar tillbaka med sin klubb.

Så syftet med mitt FÖRSÄSONG FOTBOLLSLÄGER 2 är att göra spelaren mentalt, fysiskt, känslomässigt och tekniskt redo att inte bara vara den utmärkande spelaren när de kommer tillbaka till sin klubb, utan att också hålla dem lika skadefria som möjligt under hela säsongen.

Första halvan av säsongen varar i 6 månader så PPSFC1 är mer baserad på styrka, funktionell träning, kondition, snabbhetsuthållighet, rörlighet och prehabövningar. Vi fokuserar också mycket på fotbollsteknik, fotbollsintelligens och matchspecifika övningar och övningar. Den andra halvan av säsongen varar i cirka 3 månader och så vidare PPSFC2 fokuserar vi mer på byggkraft, explosivitet, snabbhet, smidighet och specifika matchbaserade övningar och övningar. Lägren äger rum i vårt sportspecifika gym i Sisjön och även på fotbollsarenan inomhus och utomhus i Öckero. Båda lägren består av ett 18 timmars program som inkluderar 14,5 timmars träning och 5,5 timmars seminarier som baseras på näring, återhämtning och mental träning.

Dag 1, 3, 5 börjar vi kl 11.00 och avslutar kl 15.00 med lunchrast mellan 12.30-13.30. ha en utspilld session, där vi gör S&C i den första sessionen och sedan fotbollsteknik på eftermiddagen, där vi arbetar med många aspekter av det tekniska spelet som är grundläggande för att lyckas som en modern spelare. Dag 2 och 4 startar vi 11.00 och slutar 13.00, fokus kommer att ligga på uppvärmningsövningar/rutiner före match och matchspecifik fotbollsträning. Lunch kommer att vara 13.00-14.00 och sedan följs av ett seminarium 14.00 - 15.30. Sista dagen kommer vi att hålla ett sista seminarium från 11.00 - 12.30 följt av en session med frågor och svar från 12.30-13.30.

PROGRAM:
Dag 1: Styrka och kondition / Fotbollsteknik
Dag 2: Matchbaserad fotbollsträning/seminarium (näring)
Dag 3: Styrka och kondition / Fotbollsteknik
Dag 4: Matchbaserad fotbollsträning/seminarium (återhämtning)
Dag 5: Styrka och kondition / Fotbollsteknik
Dag 6: Seminarium ( Mental träning ) / Feedback

En hälsosam sportlunch kommer att tillhandahållas varje dag utom dag 6 och även snacks och drycker. Vi kommer att ha Sveriges ledande tillverkare av träningstillskott, Swedish Supplements, som hjälper oss att förse spelarna med proteinshakes och vitaminer under lägret. De kommer också att förse oss med shakers, sportväska och t-shirt. Vi kommer att presentera några av de bästa tränarna i Sverige när det gäller fotboll, styrka och kondition, kost, återhämtning och mental träning. Efter att lägret är över kommer varje spelare att få individuell feedback om sin prestation, sina styrkor och svagheter samt sitt tänkesätt.

På våra läger har vi haft spelare som spelar utomlands i Europa, spelare som spelar för det svenska juniorlandslaget och spelare som spelar för de främsta akademierna i Sverige. För närvarande tar vi endast in spelare från 13-19 års ålder och lägret är öppet för både killar och tjejer.

DATUM:
Sommar: 31 juli - 5 augusti
Vinter: 18-23 december

PRISER:
per läger per person: 8000kr inkl moms
för båda lägren per person: 14000 inkl moms

Vi måste få besked i förväg om du har några skador som drabbar dig under lägret eller om du är på någon medicin eller under sjukvård.

Vänligen fyll i formuläret nedan och gör din inbetalning till bankgirot nedan och glöm inte att ange vilket läger du ska gå med på.

Hämta formulär här

Vi ser fram emot att se dig!

Huvudtränare
David Samuyiwa