Om David

Jag föddes i London den 4 augusti 1972. Mina föräldrar emigrerade från Nigeria till London i början av 1960-talet.

Min pappa var läkare och politiker och min mamma (min största inspirationskälla) är numera pensionerad och bor större delen av tiden i Nigeria. Hon dedikerade största delen av sitt vuxna liv till att uppfostra sex barn av vilka jag är det yngsta.

När jag inte arbetar prioriterar jag min familj högst och om tiden tillåter så brukar jag skriva poesi, läsa historia och förbättra min spanska och min svenska. Jag har även ett intresse för politik.

I januari 2009, efter fyra år på Fusion Functional Training AB, började jag bli desillusionerad från fitness-branchen i Göteborg. Jag kände att kvalitén i branschen var på väg ner och detta kombinerat med branschens relativt bristande syn på moral, fick mig att inse att det inte skulle ta lång tid innan jag sökte nya utmaningar i livet.

I juni 2009 så sa jag upp mig från alla mina uppdrag för att istället uppta en karriär inom Politik och Evangelism. Jag tror starkt på att genom att verka inom Politik och Evangelism så kan jag hjälpa till att mildra och eliminera de negativa krafter som möter oss i dagens samhälle.

Mitt tillbakadragande höll dock inte i sig speciellt länge, liksom en idrottsman som dragit sig tillbaka från sin sport för tidigt, så gick det bara några månader innan jag insåg att det bästa sättet att göra en förändring är att arbeta från insidan. Så, på hösten 2009 så lanserade jag DS Personal Training School

Under mina 8 år som grundare och visionär för DS så har jag haft privileget att få vara delaktig I utbildningsteamet för over 6000 personliga tränare över hela världen. Genom DS så har vi lyckats att skapa 1000-tals jobb till våra examinerade och hjälpt att bistå sport-, hälso- och fitnessindustrin med några av de bästa professionella tränare och coacher.

Tyvärr, efter ett väldigt turbulent 2015 då jag led tunga personliga förluster och för att kunna behålla mitt mentala och fysiska välbefinnande, så tog jag ett steg tillbaka från att ha en framträdande roll i företaget och lämnade det i händerna på de andra ägarna. Detta drag visade sig bli en katastrof på grund av en kombination av dåligt ledarskap och styre samt sjunkande nivå på kundservice som gav våra konkurrenter fördel på marknaden och kraftigt reducerade våran marknadsandel. I början av 2017 så sa jag formellt upp min position I DS för att söka nya vägar.

2018 så tog jag en position som PT koordinator på Elite Training Centre i Gothenburg. Min roll är att rekrytera och träna Sveriges bästa Personliga tränare. Jag använder även mina 30 års erfarenhet för att hjälpa till att utbilda nya Personliga tränare för 21st Century Personal Training School, vilket är en av Sveriges snabbast växande skola för Personliga Tränare.

Sedan 2011 har jag jobbat med elitfotboll i Sverige. Min första roll var att arbeta som styrke- och konditionscoach och motivationscoach för ÖIS. Under mina två år i den här rollen kunde jag se att det saknades många saker hos seniorspelarna när det gäller styrka, snabbhet, smidighet, teknik, kraft, mindset, kost och kondition. Så jag bestämde mig för att gå flera fotbollsutbildningar för att få en bättre förståelse för hur jag effektivt kunde coacha spelare. Jag insåg också att det bästa stället att börja skulle vara att arbeta med ungdomsspelare och under de senaste tio åren har jag utvecklat ungdomsspelare som spelar i de bästa akademierna i Sverige, ungdomsspelare som spelar i de bästa akademierna i Europa, ungdomsspelare som spelar för juniorlandslaget, och ungdomsspelare som har gått vidare och spelat seniorfotboll på hög nivå i Skandinavien..
Mitt sätt att utveckla spelare är väldigt unikt och med konsekventa träningspass kan jag förbättra spelaren tekniskt, fysiskt och mentalt via individuella pass, mindre gruppsessioner och för- och lågsäsongsläger under vår, sommar och vinter. För att möta efterfrågan på mina tjänster kommer jag att lansera en onlinetjänst sommaren 2023.

För hjälp, rådgivning, mentorskap eller personlig utveckling av av någon sort, tveka inte att kontakta mig på eller 0739-592031.

Med vänliga hälsningar

David Samuyiwa