Om Monica

Jag föddes 1986 på Kanarieöarna, där jag växte upp med mina föräldrar. Jag har inga syskon, och trotts att jag har en stor familj var jag ett ensamt barn och hade inte många vänner till tonårsåldern.  På skolan var jag alltid en ambitiös elev. När jag var tre år gammal började jag på dansskolan och några år efter även med pianolektioner, och blev antagen till konservatoriet när jag var nio. Tidigt började jag framträdda på olika festivaler och konserter, samt delta i dussintals master classes och projekt

Jag läste musik på gymnasiet och flyttade hemifrån för att plugga musikprogrammet på universitetet när jag var 19. Under mina år i Salamancas Musikhögskola var jag en utmärkt elev, jobbade som lärare, deltog som talperson i flertal konferenser, seminarier och master classes, framträdde i dussintals konserter, och blev även belönad med olika pris och stipendier, bland annat ett Erasmus Stipendium som tog mig till Newcastle Universitys musikhögskola. Jag kompletterade med utmärkt betyg mina studier i musikvetenskap samt ett mastersprogram i pedagogik och språkvetenskap, och flyttade till Sverige 2012, då jag började lära mig språket och arbeta som lärare.

Samtidigt så gick jag igenom en tuff period och kände mig osäker på mig själv och min framtid. Jag hade kämpat i några år, försökt träna och testat olika bantningskurer, men aldrig lyckats hålla en hälsosam vikt. Eventuellt, när jag var tyngst, så sökte jag hjälp, började lära mig om hälsokost och träning, och fick arbeta tillsammans med några duktiga coaches och personliga tränare. Jag lärde mig om mindful eating, samt skaffade mig förmågan att träna effektivt och den kunskapen jag behövde för att hantera de emotionella problem som ofta ligger bakom övervikt och fetma. Detta var en transformerande upplevelse – jag klarade av mina interna kamper, och blev fysiskt och mentalt starkare än någonsin. Då gav jag löftet att min livsmission skulle bli att hjälpa andra att bli friskare, våga förändras, och hitta värde i sig själva.

Comments are closed